Az alkalmazás telepítése

Ahhoz, hogy a Pontvadász rendszeren keresztül tesztsorokat tudjon kitölteni, telepítenie kell a Pontvadász keretalkalmazást a számítógépére.

A keretalkalmazás tömörített állományként letölthető a http://www.anonymuskiado.hu/pontvadasz.zip internetcímről. A letöltéshez másolja a címet az internetböngészőjébe.

1. ábra: A telepítő letöltése

 

A böngészőprogram kérdésére válassza a megnyitás lehetőséget, az esetlegesen megjelenő biztonsági figyelmeztetéseket pedig hagyja jóvá.

 

A letöltést követően, az Ön számítógépének beállításaitól függően, vagy a sajátgép, vagy egy tömörítőprogram megnyitja a letöltött archívumot, mely egyetlen állományt tartalmaz: pontvadaszsetup.exe. A telepítéshez kattintson kétszer erre a sorra, majd hagyja jóvá a megjelenő biztonsági figyelmeztetéseket.

2. ábra: A telepítő archívum

 

A telepítőprogram végigvezeti Önt a telepítés lépésein. Az első ablak egy üdvözlőképernyő, melyről a „Tovább ›”  gomb megnyomásával léphet a következő ablakba.

3. ábra: A telepítőprogram

 

A telepítő kérdéseire válaszolva a szoftver telepítésre kerül az Ön számítógépén. Általában elegendő a telepítő által felajánlott alapértelmezett válaszokat jóváhagyni.

4. ábra: A telepítőprogram

 

3. ábra: A telepítőprogram

 

3. ábra: A telepítőprogram

 


A frissítések: A pontvadász rendszer képes a frissítéseit az Ön felügyelete nélkül, automatikusan telepíteni. Minden szoftverindulások a rendszer automatikusan csatlakozik a frissítéseket tároló kiszolgálóhoz, és szükség szerint letölti a megfelelő frissítéseket.

Amennyiben a szoftver indulásakor a „Frissítés töltődik, kérem várjon…” felirat jelenik meg, majd a „Pontvadász update” ablak jelenik meg,

 

4. ábra: Pontvadász update

 

kérjük várjon türelemmel, a rendszer az elérhető frissítéseket telepíti. A frissítések alkalmazása után a szoftver automatikusan elindul újra.

 


Az alkalmazás használata

 

Miután sikeresen telepítette a programot, azt a Start menüből, vagy a számítógép asztaláról indíthatja el.

A szoftver induláskor megjeleníti az Anonymus Kiadó honlapját.

5. ábra: Pontvadász

 

 

A szoftver segítségével bármikor böngészheti a Kiadó teljes internetoldalát, nem csak a tesztsorok kitöltéséhez kapcsolódó részt.

 

Ahhoz, hogy a szoftverrel tesztsorokat tudjon kitölteni, érvényes regisztrációval kell rendelkeznie az internetoldalon. Regisztrációhoz, kérjük látogasson el a http://www.anonymuskiado.hu címre, vagy indítsa el a Pontvadász keretrendszert, és a bal oldali menüben válassza a „Regisztráció” lehetőséget.

 

A regisztrációs ablakban kérjük adja meg pontos adatait, majd kattintson a „Regisztráció” gombra. Felhívjuk figyelmét, hogy a pontvadász rendszer az itt megadott „Orvosi pecsét száma” mező alapján azonosítja önt, így kérjük, hogy különösen ügyeljen ennek az adatnak a pontosságára.

6. ábra: Regisztráció

 

A regisztráció sikerességét az oldal visszaigazolja. Sikeres regisztráció után Ön azonnal jogosult tesztsorok kitöltésére.

Tesztsor kitöltéshez kérem kattintson a menüben a „Pontvadász” sorra.

Amennyiben Ön a fent leírt módon bejelentkezett az oldalra, a rendszer azokat a tesztsorokat jeleníti meg, amelyeket Ön még nem töltött ki.

A tesztsor kitöltéséhez, a megfelelő tesztsorhoz tartozó hivatkozásra kell kattintani, és a tesztsor kitöltése automatikusan megkezdődik.

7.ábra: Tesztsor választás

 

 

8. ábra: Kitöltés megkezdése

 

Amennyiben a tesztsor kitöltése mellett dönt, a fenti ablak fogadja. Itt utoljára ellenőrizheti, hogy valóban ezt a tesztsort szeretné kitölteni. Amennyiben a tesztsor megfelelő, kattintson a „Kiválasztott teszt indítása” gombra. Amint a gombra kattint, a tesztsor az Ön részére létrejön, a kitöltést megszakítani, visszavonni nem lehet.

 

9: ábra: tesztsor kitöltés

 

A fenti ablakkal a rendszer jelzi, hogy az Ön tesztje elkészült, a kitöltést az első kérdéssel elkezdheti. Biztonsági okokból a szoftver nem járul hozzá, hogy a tesztsor kitöltése közben Ön internetböngésző programot futtasson. Kérjük, hogy mielőtt az első kérdés megválaszolását elkezdené, zárjon be minden internetböngésző ablakot. Az alkalmazás a kérdések megjelenítése során automatikusan be fog zárni minden internetböngésző ablakot.

 

10. ábra: Kérdés

 

A kérdések megválaszolására kötött idő áll rendelkezésre. A hátralévő időt az ablakban elhelyezett LCD kijelzőn láthatja. Kérjük, a rendelkezésre álló időn belül válassza ki a listából a helyesnek ítélt választ, majd kattintson a tovább gombra.

11. ábra: Kérdés továbbításáig hátralévő idő

 

Amennyiben  kérdés megválaszolására kevesebb mint tíz másodperc áll a rendelkezésére, az LCD kijelző színe vörösre vált és másodpercenként hangjelzést figyelmezteti Önt, hogy válassza ki a megfelelő választ.

A határidő lejártakor a rendszer automatikusan továbbítja az Ön által korábban kijelölt választ. Amennyiben nem volt válasz kijelölve, a kérdés nem értékelhető.

 

12. ábra: Válaszok elküldése

 

Miután mindhárom kérdést megválaszolta, a tesztsor kitöltse a válaszok elküldésével véget ér.

 

Az ablak bezárásával visszatérhet az Anonymus kiadó internetoldalára, ahonnan újabb tesztsort választhat, vagy böngészheti az egyéb tartalmakat.

Amennyiben a „Vissza a kezdőlapra” hivatkozást használja, a tesztsor kitöltés főmenüjébe kerül.

 

A főmenüben –a megfelelő azonosító ismeretével- újabb tesztsort tölthet ki, vagy megtekintheti az Ön által eddig kitöltött tesztlapokat. A tesztlapokat szükség szerint kinyomtathatja.