HÍREK
 KÖNYVEK
 MEDICUS ANONYMUS
 SZERZŐK
 TÁRLAT
 LINKEK
 E-MAIL AZ
 ANONYMUSNAK
 Bejelentkezés

  « Felhasználó

  « Jelszó

 
 Regisztráció
 Keresés

 

 
Kutas József
A bagoly árnyéka

Sorozat:


Részlet:

     A vár felett lassan kelt fel a nap; aztán már sehogysem.
     Éj és nappal megkülönböztethetetlenné vált. A felhők fénye a csillagok idegen csillogásától, az égboltozat a lenti mezők fakó síkjától, egy a kettőtől, ember az embertől, s Stich, Madrepóra egykor büszke erőssége, amit Chronbill akarata építtetett a komor sziklaszirten, hol madár se köröz, Stich árva és szomorú lett a hidegen kavargó levegő szüntelen kiáltásától ostromoltan.  
    Mi lett egy év alatt a várral, a világgal?  Hát ekkora hatalma volna az időnek?
    Madrepóra, e világon túli tartomány, hajdani kereskedőutak és víg dáridók valamikori központja, kietlen és elhagyott területté lett, akár a kiszáradt fa, ami már nem hoz virágot soha többé, de azért ott, legbelül, korhadt-fekete törzsében minden tavaszkor furcsa, pislákoló nedv-fények gyúlnak. 
    És Stich, a Bergfried-vár is majdnem-örök álmát aludta a közelítő tél mind vastagabb rétegei alatt. Jóravaló polgárai és katonái, férfiai s asszonyai, felnőttek, gyerekek (sőt, a háziállatok is) ugyanazon az észrevehetetlen körpályán mozogtak, mintha eltévedtek volna a rájuk ereszkedő, csalfa ködben, aminek se rendeltetése, se indítéka nem volt.
     Nem voltak árnyalatok. Kontraszt-nélküli, egyenértékű volt az egy mérföld távolságról már alig-alig látható erődítmény élete, az igen és a nem az egymással jól megférő napok alkotóelemeivé váltak, anélkül, hogy bármit is kifejeztek volna… Telt-múlt az idő.

Ha könyvet akar rendelni, azt megteheti az E-mail az Anonymusnak menüpontra kattintva. A kiadó a kért könyvet postán juttatja el, s a csomagban természetesen áfás számlát is küld.
© 2006-2007. Anonymus Kiadó. Minden jog fenntarva!