HÍREK
 KÖNYVEK
 MEDICUS ANONYMUS
 SZERZŐK
 TÁRLAT
 LINKEK
 E-MAIL AZ
 ANONYMUSNAK
 Bejelentkezés

  « Felhasználó

  « Jelszó

 
 Regisztráció
 Keresés

 

 
Kutas József
A bagoly árnyéka

Sorozat:
Kiadó: Anonymus
Kiadás éve: 2005
Méret: A/5
Oldalszám: 304
ISBN:
ISSN:
Ár: 1600
Kategória: Szépirodalom


Ismertető:

    A regény Stichben játszódik. Stich, ez a fiktiv lovagvár Madrepóra tartomány középpontja, kivételes helyzetet élvez. Chronbill, legendás királya vívta ki e jogot számára a Kupolás várostól, mely élet-halál, és a gonosz feltételezett erőssége (egykor éppen Chronbill űzte el kapui elől a gonoszt). Stich sérthetetlenséget élvez, ameddig állandó létszámot (500 fő) számlál, továbbá a vár fogadja be a kisebb bűnök elől menekülőket. Amolyan miniatűr tisztítótűz ez, sok-sok éven keresztül. A rend hosszú időre biztosíttatott. A rend velejárója az állandósult béke, amelyről Roland majordomus, ez az öregedő, szenvedélyes természetű, ám melankóliára hajlamos, gyermektelen úr gondoskodik.
    Az Úr **00. évében azonban furcsa dolog történik: Jelk, a helyőrség parancsnoka elhagyja a várat, és a mitikus Langdarba költözik, ahol (és onnan) megpróbál tovább vigyázni a várra, a lakókra és a rendre, mert a rossz erői nagy számban készülnek Stich ellen. A vár elbukik ugyan, de bukása megtisztító erejű, mert elpusztulnak a gonosz erők is, melyek fokról fokra (fondorlatok, árulások, orgyilkosság révén) vették át a hatalmat, ragadták ki Roland kezéből az impériumot jelképező kardot. A jó és a rossz küzdelméből időlegesen a rossz kerül ki győztesen, ám van rá garancia, hogy a rossz önmagát is megöli.
    A könyv azt vizsgálja, hogy a felelősség alól való kibúvás hogyan lesz a rossz szinonimája, és egyáltalán, van-e lehetőség a világban megmaradni régi önmagunknak.

A különös élethelyzeteket kedvelők, a képzelt-történelemben szerepelni és gondolkodni vágyók könyve ez a regény.

 Tartalomjegyzék:

Tartalom

A sötétség (**01. december) 5.
2. Végső szürkület (**01. november) 34.
3. Homály (**01. október) 59.
4. A félhomály (**01. szeptember)  82.
5. Ámbráscet-ég, mely elnyelte egykoron (**01. augusztus) 107.
6. Áttetsző fény, felfakadó szürkeség (**01. július) 135.
7. Átmeneti tisztulás (**01. június) 159.
8. Borulat (**01. május) 184.
9. Fátyolfelhők (** 01. április) 207.
10. Gyülekező árnyékok (**01. március) 233.
11. Az első árnyék (**01. február) 259.
12. Fény (**01. január)  279.

 » Részlet a könyvből
Ha könyvet akar rendelni, azt megteheti az E-mail az Anonymusnak menüpontra kattintva. A kiadó a kért könyvet postán juttatja el, s a csomagban természetesen áfás számlát is küld.
© 2006-2007. Anonymus Kiadó. Minden jog fenntarva!