HÍREK
 KÖNYVEK
 MEDICUS ANONYMUS
 SZERZŐK
 TÁRLAT
 LINKEK
 E-MAIL AZ
 ANONYMUSNAK
 Bejelentkezés

  « Felhasználó

  « Jelszó

 
 Regisztráció
 Keresés

 

 
Kutas József
Egy vándor

Sorozat:
Kiadó: Anonymus
Kiadás éve: 2013
Méret: A/5
Oldalszám: 210
ISBN: 978 963 7280 24 5
ISSN: 978 963 7280 24 5
Ár: 2100
Kategória: Szépirodalom


Ismertető:
Idősödő, pocakos vándor rója a régi Japán poros útjait. Az egyszerű köntöse alatt rövid kardot viselő, ólom­fejű botra támaszkodó férfi elfeledett fogadókba tér be, hogy segítséget nyújtson a fogadósnak, aki a szerelem elől szökik, összeesküvést leplez le, bölcs tanácsot ad megtévedt polgároknak. Máskor előkelő paloták díszvendége, várva várt vendég, akinek kijár a hódolat és a tisztelet; egy újabb alkalommal viszont boszorkányok mesterségébe kontárkodik. Élők és szellemek barátja, barátságos kópé, akinek legokosabb mondása közben huncutságon jár az esze, s viszont: a mulatságos kalandban is megtalálja a bölcsességet. Mindenütt ott van, mégsincs sehol.

Ő Kamacsiro. Holnap legyen a te vendéged!

 

Az olvasó a kötet novelláiban egy elmúlt, „tovalibbent” világ képeivel találkozik, ugyanis minden történetet egy-egy Hirosige-fametszet hívott életre. Utagava Hirosige fametszetei a régi Edo, a 18. századi Tokió sajátos arcát ábrázolják: ódon pillanatfelvételei egy letűnt rendszernek. A virágzó cseresznyefák alatt, a bambuszligetekben, a sárga tengerparton vagy a kék folyókon átívelő dobhidakon járó-sétáló vagy tétlenül szemlélődő emberek életük meghatározó mozzanatába dermedve várják, hogy sorsukat továbbgondolja valaki. Hirosige Edója már nem található sehol – az idilli világ elenyészett, a légies elegancia szétfoszlott –, a fametszetek és a novellák azonban őrzik az elveszett békét, harmóniát.Tartalomjegyzék:

Rókatűz újév éjszakáján
Az elveszett gyermekek
C
hidori
Félreértés
Választások
Földnyelv Sinagavánál
Hajnali szürkület Josivarában
Vágjuk ki a magas fákat! (hutu mondás) 
A komp
A mimózák faluja
A vízhordó
Az alvajáró
Öszvér sárga csomagokkal
Az üldözött
Festett madarak
H
ová tűnt...?
A leskelődő 
Lányok, szamurájok
Madár a hálóban
Fudó szobra
Szilvafakert Kameidóban
Szörny a tóban
Tűzijáték
Át a túloldalra
A Rókához címzett vendégfogadó
A megkerült gyermekek » Részlet a könyvből
Ha könyvet akar rendelni, azt megteheti az E-mail az Anonymusnak menüpontra kattintva. A kiadó a kért könyvet postán juttatja el, s a csomagban természetesen áfás számlát is küld.
© 2006-2007. Anonymus Kiadó. Minden jog fenntarva!