HÍREK
 KÖNYVEK
 MEDICUS ANONYMUS
 SZERZŐK
 TÁRLAT
 LINKEK
 E-MAIL AZ
 ANONYMUSNAK
 Bejelentkezés

  « Felhasználó

  « Jelszó

 
 Regisztráció
 Keresés

 

 
Kutas József
Vendégek a Házban

Sorozat:
Kiadó: Anonymus
Kiadás éve: 2011
Méret:
Oldalszám: 376
ISBN: 978 963 7280 18 4
ISSN: 978 963 7280 18 4
Ár: 2290
Kategória:


Ismertető:

Két tizenéves olvasmányélményeik képzeletvilágába menekül az egymástól és tőlük is egyre inkább eltávolodó szüleiktől. Majd valóságosan is megszöknek – ez a trauma ébreszti rá a felnőtteket, hogy másképpen kell élniük.

 

Királyfalva kis pont a térképen: hegyek lábainál fekvő, mindennapi település. Itt él az általános iskola ötödik osztályába járó Péter és Tamara. Péter, a rendkívüli fantáziával megáldott fiú különös, távoli utazásokban leli örömét, amelyek során rendkívüli barátokra tesz szert: Old Shatterhand, Kalle, az ifjú mesterdetektív, Sottomarina, a Jadran sárkánytetoválásos fedélzetmestere mind-mind testet öltenek Péter képzeletében – vagy nem csak ott? Tamara, a matekzseni, a logika szerelmese nem érti ugyan barátja kalandozásait, ám ez nem gátolja meg abban, hogy kitartson mellette.
Egy november végi délután minden a feje tetejére áll. Péter elakad egy házi feladatnál. Tom Sawyerről, egyik kedvenc hőséről kellene írnia, de valami – vagy valaki? – útját állja, és nem tud eljutni St. Petersburgba, Tom szülővárosába. (Különös utazásai során ugyanis nem csak barátokkal, hanem félelmetes ellenségek­kel is találkozott.) Úgy gondolja, a megoldást a városka melletti dombon emelkedő, Tom Sawyer Kísértetházához hasonlító, elhagyatott, régi házban találja meg – ide indulnak tehát.
A két gyereknek nyoma vész. A kétségbeesett szülőket a hirtelen hóvihar sem akadályozza meg, hogy a gyerekek nyomába eredjenek. De hol keressék őket? Egyáltalán, miért kellett elszökniük? Lépésről lépésre haladnak előre, míg egyre több titok derül napvilágra.
A fehér éjszakában furcsa lények elevenednek meg – és mind a Ház felé tartanak. Vendégek lesznek a Házban, avagy otthonuknak tekintik?
Mit jelent az a szó, hogy: otthon? Péter és Tamara rendületlenül haladnak előre, bár már régen nem a házi feladat megírása a cél. De akkor micsoda?
 

Ha könyvet akar rendelni, azt megteheti az E-mail az Anonymusnak menüpontra kattintva. A kiadó a kért könyvet postán juttatja el, s a csomagban természetesen áfás számlát is küld.
© 2006-2007. Anonymus Kiadó. Minden jog fenntarva!