HÍREK
 KÖNYVEK
 MEDICUS ANONYMUS
 SZERZŐK
 TÁRLAT
 LINKEK
 E-MAIL AZ
 ANONYMUSNAK
 Bejelentkezés

  « Felhasználó

  « Jelszó

 
 Regisztráció
 Keresés

 

 
Marafkó László
Egyszervoltak

Sorozat:
Kiadó: Anonymus
Kiadás éve: 2010
Méret: A/5
Oldalszám: 210
ISBN: 9789637280177
ISSN: 9789637280177
Ár: 2200
Kategória: Szépirodalom


Ismertető:

Marafkó László 1944-ben született Győrött, 1967-ben végzett az ELTE-n, négy évig volt Eötvös-kollégista. Harminchét esztendőt töltött különböző lapoknál újságíró­ként valamint szerkesztőként, két ízben járt háborús időszakban külön-tudósítóként Vietnamban: 1972-ben és 1978-ban. Évekig szerkesztést oktatott a Budapesti Kommunikációs Főiskolán.

Több kisregénye (Az árulás, A balek) szól a hatvanas években felnőtté váló nemzedék kényszereiről. Mélyen foglalkoztatja a kelet-közép-európai értelmiség zsákutcás sorsa (a Martinovicsról szóló Az idegen, majd A robbantó és az Időprés című kisregény). Nyelvileg érzékletes, filozofikus munkája a Feljegyzések senkinek. Szatirikus képet nyújt a rendszerváltozásról a Kukkoló, összegző jellegű könyve a Búcsúregény. A publicisztikát, riportot és az esszét is irodalmi igénnyel műveli (Irodalmi séták, Az utókor inspektora, Előkor, Litera-túra). Írt gyerek- és ifjúsági regényt (Kulcs a bőrszíjon, Szerelmes játékok, Tigrismentők),megjelentek aforizmái (Futamok életre-halálra, Észsömör). A világ jelentős szellemi embereinek kárpát-medencei emlékeit kutató sorozatai alapján (kötetben: Helyben a világ, Múltidőző) készült dokumentum-rövidfilmeket a köztévé sugározta.

Az Egyszervoltak novellái az elmúlt húsz évben születtek, s jelentek meg különböző lapokban, folyóiratokban. Esendő hőseik alatt ott morajlott a letűnt és a beköszöntő század, rajtuk a múlandóság árnya. Nem okultak – éltek.» Részlet a könyvből
Ha könyvet akar rendelni, azt megteheti az E-mail az Anonymusnak menüpontra kattintva. A kiadó a kért könyvet postán juttatja el, s a csomagban természetesen áfás számlát is küld.
© 2006-2007. Anonymus Kiadó. Minden jog fenntarva!