HÍREK
 KÖNYVEK
 MEDICUS ANONYMUS
 SZERZŐK
 TÁRLAT
 LINKEK
 E-MAIL AZ
 ANONYMUSNAK
 Bejelentkezés

  « Felhasználó

  « Jelszó

 
 Regisztráció
 Keresés

 

 
Kuti Vilma, dr.
Egészségvédelem - másképpen. (Életünk és a magnézium)

Sorozat:
Kiadó: Anonymus
Kiadás éve: 2010
Méret: A/5 (115 x 183 mm)
Oldalszám: 120
ISBN: ISBN 978-963-7280-16-0
ISSN:
Ár: 1400
Kategória: Egészségügyi ismeretterjesztő


Ismertető:

A talaj és ezáltal a táplálékok magnézium­tartalmának csökkenése miatt a magnézium­hiányt tekinthetjük korunk egyik legnagyobb problémájának. A magnéziumszegény táplálkozás, a nem megfelelő magnézium-anyag­csere kezdetben panaszt (fáradékonyságot, a szellemi és fizikai teljesítmény csökkenését), később pedig kezelést igénylő betegségeket okoz.

Az eddigi tapasztalatok alapján ez a folyamat a magnézium bevitelének emelésével megakadályozható, visszafordítható.

1972-ben Finnországban az egészségügyi reform keretében a WHO ajánlásainak – küzdelem a magas vérnyomás, az alkohol, a dohányzás, a drog, az elhízás ellen, fokozott testmozgás –  felkarolása mellett elindították a széles­körű magnéziumpótlást magnézium­szulfátot tartalmazó konyhasóval. Az eredmény: a 35–64 éves férfiak körében három évtized alatt hatvankét százalékkal csökkent a szív- és érrendszeri, tüdő- és légzőszervi betegségek valamint a rák okozta halálozások száma. Magyar­országon pedig (ahol nem vezették be a magnéziumpótlást) tizenhat százalékkal nőtt…

Dr. Kuti Vilma (1930–) soproni, majd pomázi, budapesti körzeti orvosként, a Pest megyei KÖJÁL illetve az Országos Közegészségügyi Intézet munkatársaként a 60-as évek elejétől foglalkozik a magnézium élettani szerepével. 1967–1982 között megszervezte és vezette a Magyar Általános Orvosok Tudományos Egyesületének interdiszciplináris Magnézium Munkacsoportját, melyben százötvenen kutatták a magnéziumnak a növényi, állati és emberi létben betöltött szerepét. Meggyőződése, hogy az egészséges élet egyik alapfeltétele (a nem csekély mezőgazdasági haszon mellett) az egész élővilágot érintő magnézium­hiány megszüntetése.

Könyvében (amelyet elsősorban háziorvos-kollégáinak szánt, de amelyet mindenkinek érdemes elolvasnia, aki környezet- és egészségtudatos életre törekszik) ezzel kapcsolatos tapasztalatairól, számos érdekes esetről számol be, illetve az azokból leszűrt következtetéseit, javaslatait fogalmazza meg.

 » Részlet a könyvből
Ha könyvet akar rendelni, azt megteheti az E-mail az Anonymusnak menüpontra kattintva. A kiadó a kért könyvet postán juttatja el, s a csomagban természetesen áfás számlát is küld.
© 2006-2007. Anonymus Kiadó. Minden jog fenntarva!