HÍREK
 KÖNYVEK
 MEDICUS ANONYMUS
 SZERZŐK
 TÁRLAT
 LINKEK
 E-MAIL AZ
 ANONYMUSNAK
 Bejelentkezés

  « Felhasználó

  « Jelszó

 
 Regisztráció
 Keresés

 

 
Kalmár György
Szöveg és vágy. Pszichoanalízis - irodalom - dekonstrukció

Sorozat: Belépő
Kiadó: Anonymus
Kiadás éve: 2002
Méret: 220x134 mm
Oldalszám: 176
ISBN: 1566 - 3301
ISSN: 1566 - 3301
Ár: 2200 Ft
Kategória: Irodalomtudomány


Ismertető:
A Szöveg és Vágy című tanulmánykötet fontos szerepet tölt be az angol irodalom hazai tudományos életben történő reprezentációjában, és egyben az angol kultúrát népszerűsíti a szélesebb olvasóközönség felé; elsősorban olyan írásokat tartalmaz – Virginia Woolfról, Thomas Hardyról, a Robinson Crusoe-ról –, melyek az angol irodalom egyes darabjait elemzik és értelmezik a jelen olvasói számára a kortárs irodalomelmélet és kritika törekvéseinek fényében. A kötet meghatározó írásai először mind nívós magyar folyóiratokban jelentek meg (a Virginia Woolfról szóló az MTA lapjában, a Literaturában, a Thomas Hardyról szóló az Alföldben).           
A könyv legfőbb jellemzője, hogy friss, gyakran játékos energiával olvas újra olyan angol műveket, melyeket a “poros klasszikussá” válás veszélye fenyeget, ezzel pedig a jelen számára újra elérhetővé, izgalmassá és élvezhetővé tesz nem egy, az angol irodalom és kultúra hagyományában meghatározó fontosságú szöveget. A kötet egyszerre látszik bizonyítani egyes kortárs elméleti-kritikai törekvések frissítő, gondolatébresztő erejét, valamint járul hozzá aktívan ahhoz, hogy az angol irodalom klasszikusai a mai magyar olvasók (és tanárok) számára is izgalmas, fontos, beszédes, a ma élethelyzetei és problémái szempontjából is releváns művek legyenek.
Ha könyvet akar rendelni, azt megteheti az E-mail az Anonymusnak menüpontra kattintva. A kiadó a kért könyvet postán juttatja el, s a csomagban természetesen áfás számlát is küld.
© 2006-2007. Anonymus Kiadó. Minden jog fenntarva!