HÍREK
 KÖNYVEK
 MEDICUS ANONYMUS
 SZERZŐK
 TÁRLAT
 LINKEK
 E-MAIL AZ
 ANONYMUSNAK
 Bejelentkezés

  « Felhasználó

  « Jelszó

 
 Regisztráció
 Keresés

 

 

Marafkó László

Marafkó László 1944-ben született Győrött, 1967-ben végzett az ELTE-n. A hatvanas évek eleje óta publikál.

 

Diákként és az egyetem után is sokféle munkát kipróbált. Harminchét évig dolgozott megyei és országos lapoknál, folyóiratoknál, jórészt szerkesztőként. 1972-ben és 1978-ban, háborús időszakban különtudósítóként járt Vietnamban. Majdnem két évtizeden át, 2000-ig a Magyar Nemzetnél dolgozott, a rendszerváltozás után egy ideig főszerkesztő-helyettesként. Évekig lapszerkesztést oktatott a Budapesti Kommunikációs Főiskolán.

Több kisregénye (Az árulás, A balek) szól a hatvanas években felnőtté váló nemzedék kényszereiről. Mélyen foglalkoztatja a kelet-közép-európai értelmiség zsákutcás sorsa (a Martinovicsról szóló Az idegen, majd A robbantó és az Időprés című kisregény). Nyelvileg érzékletes, filozofikus munkája a Feljegyzések senkinek. Szatirikus képet nyújt a rendszerváltozásról a Kukkoló, összegző jellegű könyve a Búcsúregény. A publicisztikát, riportot és az esszét is irodalmi igénnyel műveli (Irodalmi séták, Az utókor inspektora, Előkor, Litera-túra). Írt gyerek- és ifjúsági regényt (Kulcs a bőrszíjon, Szerelmes játékok, Tigrismentők),megjelentek aforizmái (Futamok életre-halálra, Észsömör). A világ jelentős szellemi embereinek kárpát-medencei emlékeit kutató sorozatai alapján (kötetben: Helyben a világ, Múltidőző) készült dokumentum-rövidfilmeket a köztévé sugározta.

Kiadónk gondozásában eddig négy kötete jelent meg: Időprés (regény és novellák, 1995), Egyszervoltak (novellák, 2010),  Dávid és Góliátok (bűnügyi zsebregény, 2012),  A többi néma csont (szociokrimi, 2016).

© 2006-2007. Anonymus Kiadó. Minden jog fenntarva!